23 Δεκ 2013

Όχι και να μας κουνάνε το δάκτυλο όλοι αυτοί που καλοπέρασαν ως Βουλευτές!

Όχι και να μας κουνάνε
​​
το δάκτυλο όλοι αυτοί που καλοπέρασαν ως Βουλευτές!
Ανέλυσα το πολιτικό μου σκεπτικό σήμερα το πρωί στον Alpha 9,89
​,​
στην εκπομπή του Δ. Βερύκιου και του Δ. Σταυρόπουλου.
Σας παραθέτω την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης.


Δ.Σταυρόπουλος: Θα σας πω 2 λέξεις και τα άλλα τα αφήνω σε εσάς. Βύρων Πολύδωρας.
Φ.Π.: Επειδή έγινε μια σχετική αναταραχή για αυτό που έγραψα στο tweet μου την ημέρα εκείνη, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι η δήλωσή μου δεν είχε προσωπικό περιεχόμενο αλλά βαθιά πολιτικό. Μόλις πριν από 15 ημέρες, από το Βήμα της Βουλής  στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2014, κατέληξα στην ομιλία μου περιγράφοντας ακριβώς ό,τι είπα και για την περίπτωση του κ. Πολύδωρα, απευθυνόμενη, μάλιστα, στο σύνολο της Βουλής ότι να μην κουνάνε πλέον το δάκτυλο όλοι οι εκπρόσωποι του παλαιού πολιτικ
​​
ού κατεστημένου.
Δ.Σταυρόπουλος:  Βαρύ, βαρύ. Παλαιοπολιτικό τον είπατε και παλαιοκομματικό και τέτοια. Μαυρογιαλούρο.
Φ.Π.: όχι, δεν είπα «Μαυρογιαλούρο». Δεν είναι του στυλ μου, όχι ότι θα φοβόμουν να το πω. Αφήστε με να ολοκληρώσω, παρακαλώ. Επαναλαμβάνω, πριν από λίγες μέρες απευθυνόμενη  σε όλους τους Βουλευτές που ήταν στο παρελθόν για πάρα πολλά χρόνια – 25,30 – και παραμένουν Βουλευτές να μην κουνούν των νεότερων Βουλευτών το δάκτυλο γιατί με τις δικές τους πολιτικές αυτοί οι καρεκλοκένταυροι οδήγησαν τη χώρα εδώ. Είναι σε όλα τα κόμματα. Μην ξεχνάτε ότι το μισό παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ βρίσκετε αυτή τη στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ, οι άλλοι στους ΑΝΕΛ  και είπα ότι εμείς πληρώνουμε τις αμαρτίες τις δικές σας που επί 25,30 χρόνια ακολουθούσατε την πολιτική της παροχολογίας, του ρουσφετιού, του διορισμού, της νοοτροπίας «τα δικά μας παιδιά» στο δημόσιο.
Δ.Σταυρόπουλος:  Τώρα το θυμηθήκατε; Με αφορμή τον Πολύδωρα; Δεν το βλέπατε κάθε μέρα; Έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε ο Πολύδωρας για να το επισημάνετε;
Φ.Π.:   Μισό λεπτό. Αυτά, εννοώ, τα έχω πει και ως δημοσιογράφος και πάρα πολλές φορές στη Βουλή. Ο κ. Πολύδωρας είναι ακριβώς ένας από τους παλιούς που μας κουνάνε τώρα το δάκτυλο ότι, δήθεν, αγαπάν πιο πολύ το λαό ενώ τόσα χρόνια καλοπέρασαν και έδιναν αφειδώς δανεικά για να διορίζουν, να σπαταλούν, να παραχολογούν και να δημιουργήσουν την Ελλάδα που καλούμεθα εμείς  με μεγάλο βάρος και οργή από την κοινωνία να διαχειριστούμε. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Όταν πρωτοεκλέχθηκα Βουλευτής, το 2008, ήρθε μια κατάπτυστη διάταξη στην Επιτροπή Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης όπου όλα τα κόμματα – όταν λέμε, όμως,  όλα τα τότε κόμματα – συμφώνησαν όλοι οι πρώην Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Δήμαρχοι, Νομάρχες, Γενικοί Γραμματείς που ήταν επαγγελματίες δημόσιοι υπάλληλοι, όταν έχαναν ή θα έχαναν την έδρα τους να επιστρέφουν στο Δημόσιο, όλοι, ανεξαρτήτως προσόντων – και ήμουν η μόνη που αντέδρασα πάρα πολύ σκληρά – να επιστρέφουν στη θέση του διευθυντή.  Δηλαδή, η τηλεφωνήτρια που έγινε μετά Βουλευτής ή Ευρωβουλευτής ήθελαν όλα τα κόμματα να γίνονται, να επιστρέφουν διευθυντές. Σας πληροφορώ ότι ο αγώνας που έδωσα – με βοήθησαν πολύ τότε και τα μέσα ενημέρωσης –πέρασε, δεν ψηφίστε ποτέ αυτή η διάταξη. Εγώ δεν μπήκα Βουλευτής για να αλλάξω τη νοοτροπία που είχα ως δημοσιογράφος που κατέκρινα πάντα σκληρά.
Δ.Βερύκιος: Ξέρεις, Φωτεινή μου, γιατί το έκανες αυτό; Γιατί ήσουν πάντα χορτάτη. Γιατί πέρασες από την ιδιωτική πρωτοβουλία, δούλεψες σαν το σκυλί το ατάιγο, το αγαρηνό, που δουλεύεις ακόμη και έχεις μάθει να τα βγάζεις με τον ιδρώτα σου. Και όχι να κοπροσκυλιάζεις όπως αυτοί. Εδώ εκτρέφουμε «κοπρόσκυλα» ακόμη και τώρα. 
Φ.Π.: Μη λες βαριές εκφράσεις. Πρέπει να εκλείψει όλο το πολιτικό σύστημα που, δυστυχώς, ακόμα θέλει μια Ελλάδα όπως αυτή που δημιούργησαν και είδατε που καταντήσαμε. Όλοι αγαπάμε τον κόσμο. Δεν υπάρχει Βουλευτής που να μην εκλέγεται από το λαό, δεν υπάρχει κόμμα που να μην  εκλέγεται από το λαό. Άρα, το να πουλάς με την οκά παλαιοκομματισμό δεν το αντέχω.
Δ.Σταυρόπουλος: Ξέρεις τι σας λέει η Φανή; Φωτεινή, ψήφισες τη δήμευση της περιουσίας μου.
Φ.Π: Καλά, ας ακούει αυτούς που λένε ότι ψήφισα τη δήμευση. Ξεκάθαρο. Ούτε ηλίθιοι είμαστε, ούτε όλα αυτά που μας κατηγορούν, ούτε ψέμματα, όμως, τους είπαμε ή θα τους πούμε. Και επαναλαμβάνω, κουνάνε το δάκτυλο στους νεότερους Βουλευτές που ούτε Υπουργοί γίναμε, ούτε κυβερνήσαμε. Μην μας κουνάνε το δάκτυλο αυτοί που δημιούργησαν αυτή την κατάντια στην Ελλάδα. Ξεκάθαρα πράγματα. Και είναι πάρα πολλοί. Οι περισσότεροι είναι τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ. Δεν θα μαλώνουν εμένα. Δεν το δέχομαι. Η νοοτροπία «τα δικά μας παιδιά» είναι μια νοοτροπία που την πληρώνουμε όλοι τώρα και, δη, του ιδιωτικού τομέα για τους οποίους αυτοί δεν ενδιαφέρονται γιατί δεν είναι «δικά τους παιδιά». Γιατί αυτοί που είναι στον ιδιωτικό τομέα δεν πηγαίνανε στους ουρές να «γλύψουν» Βουλευτή για να τους βάλει στο Δημόσιο. Επέλεξαν το δύσκολο δρόμο. Άρα, εγώ δεν ανέχομαι αυτές τις λογικές, όσο σκληρή και να ακούγομαι.
Δ.Σταυρόπουλος: Κ. Πιπιλή σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία, χαρά και, πάνω από όλα, ευτυχία και χαμόγελο.
Φ.Π: και δύναμη και αισιοδοξία, η οποία ελπίζω να κρατήσει σε μένα και το 2014 που σίγουρα θα είναι πολύ καλλίτερη χρονιά.         

Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: