9 Ιαν 2014

Το στίγμα του 2014 με ωμές, σκληρές αλήθειες, όπως πάντα.



Καλή Χρονιά! Βγήκα το πρωί στους Βερύκιο – Σταυρόπουλο στον Alpha 9.89 και έδωσα το στίγμα για το πώς θα προχωρήσω το 2014 λέγοντας πάντα ωμές, σκληρές αλήθειες. Διαβάστε την σύντομη περίληψη της συνέντευξης.

Οι εισαγγελικές αποφάσεις ελπίδα για τον έντιμο Έλληνα
Οι αρμόδιοι εισαγγελείς κάθε εβδομάδα, ευτυχώς, δίνουν με τις πράξεις τους και τις αποφάσεις τους ελπίδα στον έντιμο Έλληνα. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή, με αφορμή την υπόθεση Λιάπη – Καμμένου, να ελεγχθούν όλες οι ανάλογες επιδοτήσεις. Θυμηθείτε την κουβέντα που σας λέω. Επειδή ο κόσμος έχει γαλουχηθεί να λέει μονίμως – επειδή τον βολεύει σε ένα βαθμό – ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», με αυτή την περίπτωση θα αποδειχθεί ότι για να βρωμάει το ψάρι από το κεφάλι έχει βοηθηθεί και από την μέση και την ουρά. Με τον ενδελεχή έλεγχο που διέταξαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής και οι εφορίες  θα αποδειχθεί πόσοι έκαναν ακριβώς το ίδιο. Οι κατάπτυστοι, ορθώς, είναι οι πολιτικοί αλλά, από εκεί και πέρα, πρέπει κάποτε να καταλάβει και η ελληνική κοινωνία  ότι εδώ που φτάσαμε δεν αρκούσαν τα δις του Άκη, ή 5 ή 10 ή 100 βρωμερών επιχειρηματιών ή πολιτικών. Μετείχαν πάρα πολλοί στο «πάρτυ»   και είναι η εποχή, ακριβώς λόγω της κρίσης, που θα ξεκαθαριστούν πάρα πολλά πράγματα.

Ο ελληνικός λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών
Σε ένα μεγάλο κομμάτι συμφωνώ με τον κ. Πάγκαλο διότι ο ελληνικός λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών.  Πρώτον, διότι ο ελληνικός λαός έχει το απόλυτο δικαίωμα και κυριαρχία να επιλέγει τους πολιτικούς. Όταν επέλεγε τους ίδιους και τους ίδιους - και επιλέγει ακόμα - έχει απόλυτη ευθύνη για τους ποιους έχει επιλέξει διαχρονικά. Δεύτερον, μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ήταν αυτοί που μαζί με τον Άκη και όλους αυτούς που προανέφερα φάγανε, είτε είναι οι μίζες των εφοριακών, των δεκάδων και χιλιάδων επίορκων υπαλλήλων, είτε των νοσοκομειακών γιατρών με τα φακελάκια, είτε των πολεοδομιών, είτε με τις χιλιάδες «μαϊμού» συντάξεις, είτε με την τεράστια φοροδιαφυγή του κάθε υδραυλικού, του κάθε δικηγόρου, του κάθε δημοσιογράφου. Άρα, πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα αντικειμενικά. Δεν έφαγε μόνο το πολιτικό σύστημα. Το πολιτικό σύστημα επετράπη από την κοινωνία να τρώει γιατί βολευόταν και ένα κομμάτι της κοινωνίας, οι κομματάρχες, οι κολλητοί και τα κομματόσκυλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: