19 Φεβ 2014

Ο διαχρονικός αγώνας μου στη Βουλή και τα ΜΜΕ για τον έλεγχο πόθεν έσχες Δημάρχων, Περιφερειαρχών, πολιτικών και δημοσιογράφων



Επιτέλους! Η λίστα Νικολούδη δικαιώνει έντιμους φορολογούμενους και μένα ως Βουλευτή. Διαχρονικός αγώνας στη Βουλή και τα ΜΜΕ για τον έλεγχο πόθεν έσχες Δημάρχων, Περιφερειαρχών, πολιτικών και δημοσιογράφων. Αποδείξεις: 

Άρθρο για το περιοδικό «Ηλιαία» - 10 Νοε 2008 http://fpipili.blogspot.gr/2008/11/blog-post_10.html


Για το τέλος θέλω να επισημάνω την κίνηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας με πρόσφατο νόμο επιτέλους να υποχρεώσει τους δήμους και τις νομαρχίες να συντάσσουν και να δημοσιεύουν ισολογισμό. Προτείνω και θα το πράξω με κατάθεση αντίστοιχης ερώτησης στη Βουλή ως ένα μικρό βήμα για την πάταξη της διαφθοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να κρεμιούνται στα μανταλάκια των περιπτέρων όπως συμβαίνει και με τους βουλευτές τα «πόθεν έσχες» δημάρχων, νομαρχών, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων καθώς και των υπαλλήλων των ευαίσθητων υπηρεσιών. Έτσι μία απλή ανάγνωση του κάθε πολίτη θα αρκεί για να του λυθεί το ερώτημα «Μα καλά για ένα απλό δίπλωμα οδήγησης μου ζήτησαν 300 ευρώ»; Γιατί μεταξύ μας όλες αυτές τις βιλλάρες και τα εξοχικά πολυτελείας, τα πανάκριβα τζιπ δεν τα διαθέτουν μόνο οι πλούσιοι και τα golden boys του χρηματιστηρίου αλλά και κάτι απλοί υπάλληλοι.





Πρακτικά Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης – 19 Απριλίου 2010



10 Μαΐ 2010

Επιτέλους να τελειώνουμε με το ΠΟΘΕΝ … έσχες

http://fpipili.blogspot.gr/2010/05/blog-post_10.html

…γιατί δεν αγγίζει το κύριο θέμα που είναι το ΠΟΘΕΝ και όχι το Ο,ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ. Αναλυτικότερα η βουλευτής με πολύ αυστηρό τρόπο απευθυνόμενη στον Υπουργό είπε : «Αυτό που απαιτείται είναι όχι για τον χρόνο που έγινε νομάρχης ή βουλευτής ούτε για τον χρόνο που έπεται, αλλά η αλλαγή της νομοθεσίας την προηγούμενη δεκαετία να καταθέτει όλες τις φορολογικές του δηλώσεις για να φτάσουμε στο επιθυμητό, το οποίο είναι το πόθεν. Αυτό είναι το πρόβλημα, που αμαυρώνει το πολιτικό και λοιπό σύστημα, δηλαδή το πού βρήκαμε τα λεφτά. Πριν γίνουμε νομάρχες, δήμαρχοι ή βουλευτές, πρέπει να καταθέτουμε τουλάχιστον μία δεκαετία το πόθεν. Γιατί τι να το κάνω, αν ένας φοροφυγάς ή ένας άνθρωπος από δημόσια θέση δήλωσε ότι έχει πέντε σπίτια; Πρέπει να δηλώσει αυτά τα πέντε σπίτια βάσει της φορολογικής του δήλωσης, διαχρονικά στο παρελθόν, πώς τα δικαιολογεί. Αυτό είναι το ζητούμενο από την ελληνική κοινωνία, η οποία δεν κάθεται να διαβάζει ούτε νόμους ούτε προσθήκες».

14 Μαΐ 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Φ.ΠΙΠΙΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ


Και να ισχύει το ίδιο, κύριε Υπουργέ, σε δημάρχους και νομάρχες που ξέρουμε καλά από τον Επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης ότι είναι το άντρο –όχι όλοι- της διαφθοράς και του χρηματισμού. Στους συνδικαλιστές πρέπει να συμβαίνει το ίδιο. Δεν είναι οι Βουλευτές εκτελεστική εξουσία. Οι περιφερειάρχες που θα διαχειριστούν το Ε.Σ.Π.Α., οι καινούργιοι πολιτικοί παράγοντες του τόπου πρέπει και αυτοί με νόμο της Βουλής να ελέγχονται έτσι απλά, για να τελειώνουμε με το «έσχες» και να πάμε στο «πόθεν».
Καταθέτουμε τα χαρτιά μαζί με τουλάχιστον δέκα ετών φορολογικές δηλώσεις του παρελθόντος.

Alpha 9,89 -  23/12/2013

Όταν πρωτοεκλέχθηκα Βουλευτής, το 2008, ήρθε μια κατάπτυστη διάταξη στην Επιτροπή Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης όπου όλα τα κόμματα – όταν λέμε, όμως,  όλα τα τότε κόμματα – συμφώνησαν όλοι οι πρώην Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Δήμαρχοι, Νομάρχες, Γενικοί Γραμματείς που ήταν επαγγελματίες δημόσιοι υπάλληλοι, όταν έχαναν ή θα έχαναν την έδρα τους να επιστρέφουν στο Δημόσιο, όλοι, ανεξαρτήτως προσόντων – και ήμουν η μόνη που αντέδρασα πάρα πολύ σκληρά – να επιστρέφουν στη θέση του διευθυντή.  Δηλαδή, η τηλεφωνήτρια που έγινε μετά Βουλευτής ή Ευρωβουλευτής ήθελαν όλα τα κόμματα να γίνονται, να επιστρέφουν διευθυντές. Σας πληροφορώ ότι ο αγώνας που έδωσα – με βοήθησαν πολύ τότε και τα μέσα ενημέρωσης –πέρασε, δεν ψηφίστε ποτέ αυτή η διάταξη.

Alpha 9.89 - 09/01/2014
http://fpipili.blogspot.gr/2014/01/2014.html

Ο ελληνικός λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών
Σε ένα μεγάλο κομμάτι συμφωνώ με τον κ. Πάγκαλο διότι ο ελληνικός λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών.  Πρώτον, διότι ο ελληνικός λαός έχει το απόλυτο δικαίωμα και κυριαρχία να επιλέγει τους πολιτικούς. Όταν επέλεγε τους ίδιους και τους ίδιους - και επιλέγει ακόμα - έχει απόλυτη ευθύνη για τους ποιους έχει επιλέξει διαχρονικά. Δεύτερον, μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ήταν αυτοί που μαζί με τον Άκη και όλους αυτούς που προανέφερα φάγανε, είτε είναι οι μίζες των εφοριακών, των δεκάδων και χιλιάδων επίορκων υπαλλήλων, είτε των νοσοκομειακών γιατρών με τα φακελάκια, είτε των πολεοδομιών, είτε με τις χιλιάδες «μαϊμού» συντάξεις, είτε με την τεράστια φοροδιαφυγή του κάθε υδραυλικού, του κάθε δικηγόρου, του κάθε δημοσιογράφου. Άρα, πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα αντικειμενικά. Δεν έφαγε μόνο το πολιτικό σύστημα. Το πολιτικό σύστημα επετράπη από την κοινωνία να τρώει γιατί βολευόταν και ένα κομμάτι της κοινωνίας, οι κομματάρχες, οι κολλητοί και τα κομματόσκυλα.

ΒήμαFM 99.5 - 10/1/2014
http://fpipili.blogspot.gr/2014/01/fm-995.html

Η «τρελή του χωρίου» όταν κατήγγειλα στο Δήμο Αθηναίων τη μοιρασιά σε διορισμούς ή εξοπλισμούς
Αλλά, επειδή πάντα, υπάρχει και η άλλη πλευρά, όπως ο Ρίζος Ρίζος στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που αποκαλύφθηκε και αυτός τώρα - η στελεχάρα του ΚΚΕ και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Όποτε, μην βιαζόμαστε γιατί εμένα η εμπειρία μου στο Δήμο Αθηναίων – που τα έλεγα από τότε και ποτέ δεν ήθελα να γίνω Αντιδήμαρχος, ακριβώς για ελέγχω τι υπογράφω – ήταν ότι γινόταν και μια μοιρασιά στους διορισμούς, για παράδειγμα, ή στους μεγάλους χρηματικά εξοπλισμούς. Στον τομέα καθαριότητας υπήρχε μια συνέργεια που εγώ από τότε την κατήγγειλα αλλά ήμουν η «τρελή του χωριού». Όλοι, πλην του ΚΚΕ, το έχω πει έπαιρναν το «μπαχτσίσι» τους και δεν εννοώ μόνο το χρηματικό. Είχαν βολευτεί με το σύστημα των διορισμών, των συμβάσεων, του 9,84 και λοιπών άλλων καταστάσεων. Αυτά πριν 15-20 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: